Op deze website kun je jouw ideale opstelling van het Surinaams voetbalelftal maken. Daarmee kun je de bondscoach adviseren. Zo krijg je ook te zien welke spelers beschikbaar zijn sinds profs zonder Surinaams paspoort maar wel van Surinaamse oorsprong voor natio mogen uitkomen. Daar zitten nogal wat spelers uit grote Europese competities tussen. 

Het werkt als volgt:

  1. Kies bovenin in welk spelsysteem je jouw team laat spelen.  
  2. Maak je eigen opstelling door op elke positie te klikken en uit de verschillende spelers binnen de selectie te kiezen. In totaal zijn 80 spelers beschikbaar: zowel voetballers uit de Surinaamse competitie als profs uit Europese en andere buitenlandse competities.
  3. Vul je naam en e-mailadres in.
  4. Klik op de button ´opslaan´ onderaan de pagina.
  5. Klik op de bevestigingslink die je per mail krijgt toegestuurd.
  6. Na het bevestigen krijg je een unieke link naar jouw opstelling toegestuurd. Via die link kan je jouw opstelling opnieuw bekijken en die link kan je ook gebruiken om je opstelling te delen. 

Je kan jouw favoriete opstelling niet meer wijzigen, maar je kunt wel een nieuwe opstelling maken. De voorgaande opstelling komt daarmee te vervallen. 

Op de dag voorafgaand aan de interland waarvoor je een opstelling hebt gemaakt, berekenen we op basis van alle inzendingen de ultieme opstelling. Je krijgt hierover bericht per mail. 

Nadat de betreffende wedstrijd is gespeeld beginnen we weer met een schone lei en kun je weer een nieuwe opstelling bedenken voor de eerstvolgende interland. 

In aanmerking komen alleen voetballers met de Surinaamse nationaliteit en spelers met Surinaamse (groot)ouders die uitkomen in de Surinaamse en andere competities. Vedetten als Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Steven Bergwijn of Ryan Gravenberch zijn niet meer beschikbaar voor natio omdat ze meer dan 3 interlands voor Oranje hebben gespeeld. Jonge talenten als Xavi Simons (tijdens het WK in de Oranje-selectie van Louis van Gaal) of Crysencio Summerville (dit seizoen in topvorm bij Leeds United) kunnen nog wel voor Suriname spelen. Suggesties voor speelgerechtigde voetballers die niet zijn opgenomen in de selectie op deze site, zijn meer dan welkom via: info@mijnsurinaamselftal.nl

Wie deelneemt, maakt kans op een shirt van natio of kaartjes voor een interland van Suriname.